خانم های باردار در خوردن و نوشیدن باید ملاحظاتی را در نظر بگیرند، زیرا سلامت جنین از ارکان مهم می باشد. ما در اینجا شما را با برخی از چای ها که نوشیدن آن به خانم باردار توصیه نمی شود، آشنا خواهیم کرد تا با اطلاع از خطرناک بودن و یا بی خطری، آنها را برای نوشیدن انتخاب کنید.
آیا می دانید تفاوت دمنوش با چای چیست؟
در تهیه چای برگ گیاه را دم می کنند اما در دمنوش آن را در آب می جوشانند.
در تهیه این نوشیدنی گیاهی می توانید از پوست گیاه، ریشه ها، دانه، برگها، گلها و انواع توت ها استفاده کنید.
چای های گیاهی مناسب در دوران بارداری
بر طبق نظریه APA انجمن بارداری آمریکا، بیشتر چای های گیاهی با هر مارک تقریبا بی خطر است.
کیفیت و اثر بخشی این چای های گیاهی امکان دارد متفاوت باشد، به همین دلیل باید از مکان های معتبر خریداری شود.
قبل از استفاده از هر نوع، بهتر است خانم های باردار با پزشک خود مشورت کنند.
چای نعناع در بارداری
چایی که از برگ نعناع تهیه می شود به رفع تهوع و حالات ناخوشایند صبحگاهی کمک می کند، اما باعث ازدیاد سوزش سر معده که در خانم های باردار وجود دارد، می شود.
چای برگ تمشک قرمز در بارداری
چای برگ تمشک قرمز دارای آهن فراوان می باشد که در دوران سه ماهه دوم و سوم نوشیدن آن به خانم های باردار توصیه می شود. مصرف این نوشیدنی ممکن است صدای رحم ایجاد کند.
عده ای اعتقاد دارند که چای برگ تمشک قرمز، زایمان زودرس ایجاد می کند، البته هنوز تحقیقات کاملی در این مورد انجام نشده است.
چای گزنه در بارداری
برگ گزنه در اغلب چای های گیاهی دوران بارداری وجود دارد، زیرا معتقدند که میزان مواد غذایی آن بالا می باشد. اما طی تحقیقاتی که تاکنون انجام شده اعلام کرده اند که نوشیدن این چای به دلیل ایجاد انقباض در رحم و یا حتی به سبب بروز سقط جنین برای خانم باردار خطرناک است. گروهی دیگر از پزشکان مصرف این چای مقوی را در سه ماهه دوم و سوم بارداری تجویز می کنند. همانگونه که متوجه شدید نظرات، متفاوت است، به همین دلیل فعلا تا اعلام نتایج دقیق بررسی ها، بهتر است خانم های باردار از نوشیدن آن خودداری کنند.
چای صمغ لیمو در بارداری
صمغ لیمو که دارای عطر مناسبی می باشد، استرس و اضطراب را کاهش داده. کمک به هضم غذا و بی خوابی می کند.
چای تهیه شده از میوه های خشک و ادویه های غذایی کلا بی خطر هستند و می توان با خاطر آسوده زنان باردار بنوشند.
چای بابونه در بارداری
برخی از چای های گیاهی مانند چای بابونه را خانم های باردار باید با احتیاط مصرف کنند. چای بابونه جهت بی خوابی و رفع استرس مصرف می شود، اما خانم های باردار از مصرف زیاد و به طور مرتب باید خودداری کنند، زیرا ترکیبی در چای بابونه به نام “تاهونی” وجود دارد که سبب سقط جنین خواهد شد. بعضی از محققین بر این عقیده هستند که خانم های باردار امکان دارد دچار سقط جنین و یا زایمان زودرس شوند.
اگر به گیاهان خانواده کاسنیان آلرژی دارید، از مصرف چای بابونه خودداری نمایید.
چای ریشه شیرین بیان در بارداری
مصرف چای ریشه شیرین بیان برای خانم های باردار کاملا منع شده زیرا زایمان زودرس و همچنین پایین آمدن IQ در جنین از عوارض چای شیرین بیان می باشد. ماده گلیسیرریزین، ترکیب اصلی شیرین بیان است که در تحقیق در دانشگاه هلسینکی فنلاند مشخص شده جوانانی که در دوران جنینی، مادرشان شیرین بیان استفاده کرده اند، پسران دچار بیش فعالی و دختران بلوغ زودرس داشته اند.
چای پونه در بارداری
در پونه ماده ای به نام پولگان وجود دارد که ممکن است سبب انقباض رحم و ایجاد قاعدگی شود، بنابر این نباید در دوران مختلف بارداری مصرف شود.
چای قاصدک در بارداری
قاصدک گیاه دیگری است که به دلیل وجود ویتامینA و کلسیم اغلب در چای های بارداری وجود دارد، زیرا به تورم دوران بارداری کمک می کند، اما به دلیل مدر بودن و افزایش ادرار باید مصرف آن با احتیاط باشد.
چای های گیاهی ملین
بر پایه گزارش APA ، انجمن زنان باردار آمریکا، چای های ملین در دوران بارداری نباید مصرف شوند و اگر یبوست، که یک عارضه شایع دوران بارداری هست، شما را دچار مشکل کرده، بهتر است مصرف فیبر و مایعات بیشتر مصرف کنید و همچنین بر تحرک خود بیافزایید. در مورد استفاده از ملین حتما با پزشک خود مشورت کنید.
چای پوست درخت نارون آمریکایی در بارداری
چای پوست درخت نارون آمریکایی باعث آرامش سوزش سر دل و حالت تهوع می شود. البته پوست داخلی آن مفید است اما پوست خارجی این نوع نارون امکان سقط جنین را به همراه دارد، ولی تشخیص پوست داخلی و خارجی کمی دشوار است، پس توصیه می شود که از نوشیدن این چای در دوران بارداری خودداری شود، زیرا حتما به نفع خانم باردار خواهد بود.
چای ریشه کاسنی در بارداری
بسیاری از چای های گیاهی صنعتی دارای ریشه کاسنی هستند، اما بانک اطلاعاتی داروهای طبیعی در مورد این که این داروی گیاهی ممکن است موجب سقط جنین شود و یا قاعده آور باشد، مشکوک هستند و به همین دلیل مصرف آن را به خانم های باردار توصیه نمی کند.
نکته: در مورد چای های گیاهی تحقیقات زیادی در حال بررسی می باشد اما بطور کلی خانم های باردار را از خوردن این نوشیدنی گیاهی در مقادیر زیاد منع کرده اند. اگر خانمی در این دوران علاقمند به مصرف می باشد، باید از نوع ارگانیک که از یک نوع گیاه دارویی تهیه شده بنوشد. باز هم اگر نسبت به انتخاب چای گیاهی شک دارید حتما با پزشک خود مشورت کنید.