محققان دریافتهاند که میکروبهای چای کامبوجا اثراتی مانند رژیم Fasting بر متابولیسم چربی در کرمها ایجاد میکنند که نشاندهنده مزایای بالقوه سلامتی برای انسان است. البته نتایج بدست آمده هنوز در مرحله اولیه هست و مطالعات بیشتری لازم است.
تغییر متابولیسم چربی توسط کامبوچا
ظرفیت میکروب ها برای تغییر متابولیسم چربی، ممکن است مزایای بالقوه سلامتی برای انسان ها را نیز به همراه داشته باشد.
مطالعه جدید نشان میدهد که میکروب های موجود در چای کامبوجا بر متابولیسم چربی در روده یک گونه کرم مورد آزمایش، تأثیر می گذارد. این تحقیق که توسط رابرت داون و تیمش در دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل انجام شد، نتایج این تحقیق اخیراً در مجله PLOS Genetics منتشر شده است.
کامبوجا چیست؟
کومبوجا یک نوشیدنی چای شیرین و تخمیر شده است که اخیراً محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
مزایایی که برای این چای شمرده شده است شامل: کاهش فشار خون، پیشگیری از سرطان، و محافظت در برابر بیماریهای متابولیک و سموم کبد است.
اعتقاد بر این است که این فواید از میکروب های پرو بیوتیک نوشیدنی و اثرات آنها بر متابولیسم بدن ناشی می شود، اما ادعاهای مرتبط با آن هنوز بطور گسترده روی انسان مورد مطالعه قرار نگرفته است.
روش تحقیق و یافته ها
تیم دکتر داون بررسی کردند که مخمر و باکتری روده کرمها را مستعمره کرده و تغییرات متابولیکی مشابه آنچه در رژیم فستینگ رخ میدهد ایجاد میکنند. میکروبها بیان ژنهای دخیل در متابولیسم چربی را تغییر میدهند و منجر به پروتئینهای بیشتری میشوند که چربیها را تجزیه میکنند و پروتئینهای کمتری که نوعی مولکول چربی به نام تری گلیسیرید را میسازند. این تغییرات با هم باعث کاهش چربی اشباع در کرم های مورد آزمایش شده است.
توجه به این نکته حیاتی است که برای ارائه شواهد بیشتر، تحقیقات بیشتری لازم است. این تحقیقات باید نشان دهند که افرادی که از کامبوچا استفاده میکنند، تاثیرات مشابهی با مدل C. elegans که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته است، را تجربه میکنند. اما طبق نظر نویسندگان، این یافتهها با اثرات برا وضعیت سلامتی انسانهایی که از کامبوچا استفاده میکنند، همخوانی دارد. استفاده از این نوشیدنی ممکن است در رویکردهای سلامت انسان در آینده تأثیرگذار باشد.
نویسندگان میافزایند: «ما شگفت زده شدیم که متوجه شدیم حیواناتی که رژیم غذایی متشکل از باکتری های پرو بیوتیک موجود در چای کامبوجا مصرف میکنند، چربی اشباع کمتری دارند، سطح تری گلیسیرید پایینتر و قطرات چربی کوچکتر – اندامکی که چربیهای سلول را ذخیره میکند – در مقایسه با سایرین نشان میدهند. رژیم های غذایی این یافتهها نشان میدهد که باکتری های موجود در چای کامبوجا حتی در صورت وجود مواد مغذی کافی، حالت «فستینگ» را در میزبان ایجاد میکنند.
منبع: scitechdaily