همه ی ما خاطره ی کتری در حال جوشیدن مادربزرگ هایمان را به یاد داریم و اینکه چطور عطر چای تازه دم کشیده مشام ما را پر می کرد و خواب از سرمان می پراند. نوشیدن چای همیشه جزء جدا نشدنی مهمانی ها و دورهمی های دوستانه و خانوادگی ما و اغلب مردم در سراسر دنیا است. اما چرا چای؟ نوشیدن چای چه تاثیراتی روی بدن دارد؟ آیا فواید آن بر مضراتش پیشی دارند؟
بله! در این مقاله 5 دلیل مهم و حیاتی را ذکر خواهیم کرد که با اتکا به آن نوشیدن چای را به شما توصیه می کنیم و کتری و چای همیشه تازه دم مادربزرگ هایمان را تحسین می نماییم.
چای و ادامه زندگی
در سراسر جهان، بعد از آب، چای محبوبترین نوشیدنی است. یکی از دلایل محبوبیت چای استفاده از آب جوش است؛ چراکه با جوشیدن آب بسیاری از پاتوژن های موجود در آب مثل باکتری وبا و تیفوئید از بین خواهند رفت و در نتیجه این نوشیدنی مطمئن خواهد بود.
چای از برگ و جوانه گیاه Camellia sinensis تولید می شود. چای سیاه، چای سبز، چای سفید و انواع اولانگ همه از یک گیاه می آیند که به صورت های مختلف خشک و فرآوری می شوند.
گروهی از اجزای فعال زیستی در چای به نام پلی فنول ها وجود دارد که شامل کاتچینها (Catechins) و تاننها (Tannins) هستند. غلظت این ترکیبات بسته به چگونگی چای شما، از جمله میزان برگ چای در هر فنجان، دمای آب و زمان دم کشیدن متفاوت است. کاتچینها (Catechins) دارای خواص ضد اکسید کننده هستند و بیشتر در چای سبز وجود دارند. تانن ها که باعث کاهش جذب آهن می شوند در چای سیاه به فراوانی یافت می شوند؛ بنابراین اگر کمبود آهن دارید از نوشیدن چای بعد از غذا اجتناب کنید. اما اگر وضعیت هوموكروماتو ذخیره آهن شما بیش از اندازه است نوشیدن چای بعد از غذا به کاهش جذب آهن کمک خواهد کرد و برای شما مفید خواهد بود.
نوشیدن چای و افزایش عملکرد مغز
چای شامل اجزایی مثل کافئین، کاتچین ها و اسید آمینه، L-theanine است که باعث بالا بردن فعالیت مغزی می شود. در تحقیقات انجام شده مشخص شد که این مواد موجود در چای باعث می شوند فرد تا دو ساعت بعد از نوشیدن چای با افزایش توجه و دقت مواجه شود و مغز عکس العمل بهتری نسبت به قبل از مصرف خواهد داشت.
نوشیدن چای و کاهش وزن
نوشیدن چای، به ویژه چای سبز باعث مصرف بیشتر انرژی و کاهش وزن می شود. از این رو برای رژیم های کاهش وزن مصرف چای سبز به صورت روزانه توصیه می شود.
چای و دیابت
محققان دریافته اند که در میان افرادی که سه یا چهار فنجان در روز چای مصرف می کنند، خطر ابتلا به دیابت نوع دوم، در مقایسه با کسانی که فقط یک یا چند فنجان چای در روز می نوشند کمتر از 16 درصد بوده است. البته این در صورتی است که از شیرین کننده به هنگام مصرف چای استفاده نشود. محققان در حال حاضر با توجه به اجزای فنولیک چای در تلاشند تا ترکیباتی را ایجاد کنند که بتوانند برای جلوگیری یا کنترل دیابت نوع 2 از آن استفاده کنند.
نوشیدن چای و محافظت در برابر بیماری قلبی
محققان در آزمایشات سه ماهه روی افرادی که بیماری قلبی داشتند متوجه شدند که چای سیاه و چای سبز هر دو کاهش فشار خون را به همراه دارند. در این تحقیقات مشخص شد که چای سیاه باعث کاهش کلسترول LDL و چای سبز به طور کلی کلسترول را کاهش میدهد و باعث میشود قلب در وضعیت بهتری بتپد.
با توجه به ویژگی های گفته شده از انواع چای (سیاه و سبز) آیا فکر نمیکنید زمان آن رسیده که به سمت آشپزخانه رفته و زیر کتری را روشن کنید؟ چای این لحظه ی خود را با اطمینان تر از قبل و برای سلامت جسم خود نوش جان کنید.
محصولات مرتبط در چای مارکت
-
محصول تخفیف خوردهچای سیاه ترکیبی سیلان با کرنبری و سیب آنتی اکسیدان، طعم میوه ای، مناسب پذیراییقیمتهربستهاز: 244,000
-
محصول تخفیف خوردهچای سیاه سی تی سی (CTC – کله مورچه) تولید کشور کنیا کیفیت اعلاطعم و رنگ قوی، دم آوری سریعقیمتهربستهاز: 87,000
-
محصول تخفیف خوردهچای سیاه ایرانی سرگل شکسته زرین لاهیجان بهاره 1403کیفیت مرغوب، خوش طعم، خالص، جلوگیری از پوسیدگی دندانها، تقویت استخوان هاقیمتهربستهاز: 193,000
-
محصول تخفیف خوردهچای سیاه ایرانی قلم درشت اعلا لاهیجان بهاره 1403سلامت قلب، کاهش استرس، سلامت استخوان ها، بهبود گوارش، کیفیت مرغوبقیمتهربستهاز: 179,000
جمع بندی
شل کردن عضلات، افزایش دهنده جریان خون در کلیهها، افزایش انقباض پذیری و کارایی عضلات قلب، تنظیم ضربان قلب، کاهش فشار خون و اثرات التهابی، استحکام دندان و پیشگیری از ایجاد بوی بد دهان، بهبود سوخت و ساز بدن، رفع خواب آلودگی، تقویت نیروی فکر، گوارش بهتر غذا و کاهش علائم میگرن از دیگر خواصل مهم چای است.
یافته ها نشان می دهند که مواد شیمیایی درون چای سیاه که به پلیفنل ها معروف هستند با افزایش متابولیسم، انرژی در کبد را به وسیله متابولیت های روده تغییر می دهند و باعث لاغری میشوند.
زیاده روی در مصرف چای در طولانی مدت خطر سرطان پروستات افزایش می دهد همچنین نوشیدن چای داغ باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان مری می شود. افرادی که روزانه چای زیادی می نوشند اغلب لکه های قهوه ای رنگ روی دندان هایشان ایجاد می شود که این لکه های روی دندان در نهایت منجر به پوسیدگی و از بین رفتن سلامتی دندان ها می شود. افراط در نوشیدن چای ممکن است جذب آهن را از مواد غذایی را مختل کرده و در نهایت منجر به کم خونی شود. مصرف زیاد چای در کودکان احتمال بروز کم خونی را افزایش می دهد.