چرا نوشیدن چای برای کنترل دیابت خوب است و کدام چای برای پیشگیری یا کنترل این بیماری بیشتر مفید است و اصلاً چای و دیابت چه ارتباطی با هم دارند.
در این مقاله سعی کردهایم پاسخ این سؤالها را از مطمئنترین منابع بهطور مختصر و مفید استخراج و تقدیم شما کنیم. با چای مارکت همراه باشید.
آیا چای سبز قند خون را پایین میآورد؟
مهمترین سوالاتی که در رابطه با نوشیدن چای برای کنترل دیابت مطرح میشوند، علاوه بر پرسش فوق عبارتنداز:
- آیا چای قند خون را بالا میبرد؟
- آیا درمان دیابت با مصرف چای سبز ممکن است؟
- چای سیاه و دیابت چطور؟
- اصلاً آیا چای برای دیابت خوب است؟
ابتدا اجازه بدهید که در مورد تأثیر نوشیدن چای برای کنترل دیابت بر این نکته تأکید کنیم که در مجموع، چای سبز بیشترین تأثیر را برای پیشگیری و بهبود بیماری دیابت دارد.
طبق اظهار منبع موثق و آزمایشهایی که در کشور ژاپن انجام شده، میزان ریسک ابتلا به بیماری دیابت در کسانی که روزی پنج فنجان کوچک چای سبز مینوشند، نسبت به کسانی که روزانه فقط یک فنجان چای سبز مینوشند؛ 33 درصد کمتر است.
منافع چای سبز به پیشگیری از دیابت محدود نمیماند؛ در این مورد، نوشیدن چای برای کنترل دیابت نوع 2 نیز مفید است.
طبق اطلاعات منبع موثق با توجه به آزمایشهای انجام شده، مصرف چای سبز، میزان گلوکز آزاد و A1C (هموگلوبین گلیکوزیله) را تنظیم میکند.
اگر دچار دیابت هستید و میخواهید با نوشیدن چای برای کنترل دیابت اقدام کنید، مصرف چای سبز را در دستور کار خود قرار دهید.
چرا چای سبز برای بیماری دیابت مفید است؟
کاتچین هایی که در چای سبز وجود دارند، (کاتچین نوعی آنتیاکسیدان طبیعی است) جذب و گوارش کربوهیدراتها را کاهش میدهند و در نتیجه به کاهش اثرات مقاومت در برابر انسولین کمک میکنند.
همچنین اسید آمینهی «آل تیانین» که در چای سبز موجود است آرامش بخش بوده و میتواند استرس را که خود یکی از عوامل مؤثر در ابتلا به دیات نوع 2 است از میان بردارد.
نکتهای که بخصوص افراد مبتلا به دیابت باید رعایت کنند، دور ماندن از هر آنچه میتواند تنظیم میزان قند خون را به هم بزند، است.
کدام نوع از چای سبز برای دیابت بهتر است؟
یکی از گزینههای خوب برای کنترل دیابت نوشیدن چای ماچا است.
طبق توصیهی منابع تخصصی، اثر چای ماچا به صورت پودر، بیشتر از اثرِ برگ چای سبز است.
در مورد پاسخ به سؤال آیا چای قند خون را بالا میبرد، باید گفت برخی منابع، «پلی ساکاریدهایی» که در چای سبز، چای اولانگ و حتی چای سیاه وجود دارند را مانع جذب گلوکز و برای بیماری دیابت مفید میدانند.
برخی منابع دیگر معتقدند که مصرف چای و از جمله چای سیاه میزان قند خون را تغییر میدهد و این میزان در نزد هر شخص و بسته به نوع چای مصرفی میتواند متفاوت باشد.
فراموش نکنید که میزان کافئین چای سیاه بیشتر از چای سبز است و بنابراین چای سبز برای افراد دیابتی بهتر از چای سیاه است.
ضمن اینکه عوامل زیادی وجود دارند که میتوانند همزمان با نوشیدن چای سیاه قند خون را بالا یا پایین ببرند.
در مجموع اگر میخواهید مبتلا به دیابت نشوید حتماً مصرف چای سبز و بخصوص چای ماچا را بهطور روزانه فراموش نکنید.
-
محصول تخفیف خوردهچای ماچا خالص ژاپنی گرید تشریفاتیآنتی اکسیدان، کاهش وزن، افزایش انرژی و تمرکز، دمنوش و سردنوشقیمتهربستهاز: 214,000
-
محصول تخفیف خوردهچای سبز خارجی برگ پیچ به همراه گل یاسطعم ملایم، ضد استرس و آرام بخش، جوان کننده و ضد پیری، مناسب پذیراییقیمتهربستهاز: 27,500
-
محصول تخفیف خوردهچای سبز خارجی سادهآنتی اکسیدان، جوان سازی پوست، چربی سوزی و کاهش وزن، تقویت سیستم ایمنیقیمتهربستهاز: 171,000
در مورد افراد مبتلا به دیابت اگر از مزهی چای سبز خوششان نیاید نباید از شیرینکنندهها استفاده کنند.
بهترین جایگزین برای شیرین کنندهها جهت افراد مبتلا به دیابت، استفاده از «استویا» است. استویا یک نوع گیاه حاویِ قند کم اما فاقد کربوهیدرات است.
میزان مصرف چای سبز: در مورد میزان مصرف چای سبز برای افراد سالم و دیابتی نظرهای متفاوتی وجود دارد، بهترین روش نوشیدن روزی یک فنجان و مشاهدهی تأثیر آن و افزایش آن تا پنج فنجان در روز است، چون در منابع مختلف از یک تا پنج فنجان مصرف روزانه توصیه شده است.
چای دارچین و دیابت
چای دیگری که برای افراد مبتلا به دیابت بیشتر توصیه شده است چای دارچین است.
آزمایشهای انجام شده نشان میدهد که مصرف روزانهی چای دارچین، هم میزان قند خون ناشتا و هم میزان قند خون، پس از صرف غذا را در افراد مبتلا به دیابت کاهش میدهد.
جمعبندی نوشیدن چای برای کنترل دیابت
اگر دچار دیابت هستید و دارو مصرف میکنید، برای احتیاط، مصرف چای سبز، چای ماچا و چای دارچین را با پزشک خود مطرح کنید، ولی همانطور که طبق منابع موثق، تأیید شده است، این سه نوع چای برای پیشگیری و کنترل دیابت مفید هستند.